Montarea unei galerii pentru perdele

29 ianuarie 2010 § 3 comentarii

Practic, de aceleasi instrumente aveti nevoie si aceleasi proceduri trebuie sa urmati, orice obiect ce se fixeaza cu dibluri, pe perete, ati vrea sa montati.In cazul concret prezentat aici, am cumparat o galerie metalica, care are in kitul ei doua console cu cate doua gauri in care se fixeaza diblurile, bara, suporturile acesteia (care intra in consola), inele pentru perdea si dibluri cu holzsuruburi. Indiferent din ce material ar fi galeria pe care vreti sa o montati, tot cam prin aceleasi etape trebuie sa treceti.

Materiale si unelte necesare:

masina de gaurit cu percutie
1 burghiu de grosimea diblului folosit
ciocan
ruleta
creion
bula de nivel (boloboc)
surubelnita cu varf stelat si cu varf drept

aspirator – optional (ajuta mult, nu veti face atata murdarie la gaurit)

si bineinteles, materialele: console, dibluri, suruburi, suporturi etc.

Procedeu:

Stabiliti distanta fata de tavan si fata de fereastra unde vreti sa pozitionati consola. Masurati cu ruleta, aplicati consola la locul potrivit pe perete si faceti semne cu creionul, prin gaurile consolei:

Masurati cu exactitate, luandu-va reper marginea superioara a pervazului, respectiv tavanul, si repetati simetric semnele in partea opusa, pt. cea de a doua consola. Pt. mai multa precizie, verificati orizontalitatea cu bula de nivel.

Pregatiti diblurile si burghiul, asigurati-va ca au aceeasi dimensiune in diametru:

Cu ajutorul masinii de gaurit cu percutie, faceti gauri in perete, exact pe semnele facute cu creionul. In timp ce masina gaureste se raspandeste mult praf, pentru a minimaliza aceast neajuns pozitionati teava aspiratorului (pornit) sub gaura pe care o faceti:

Introduceti diblurile de plastic (fara surub) in gauri si bateti cu ciocanul, usor:

Asezati consola cu gaurile precis pozitionate deasupra diblurilor si insurubati suruburile, strangand bine. Fiti atenti sa pozitionati consola cu surubul de fixare al suportului pt. bara orientat in jos:

Se fixeaza ambele console la locul lor, in modul descris mai sus:

Se introduc suporturile de fixare a barei in console. Acestea culiseaza mai in interior sau exterior, permitandu-va sa montati galeria la distanta dorita fata de perete. Odata gasita pozitia dorita, se strabg suruburile de fixare a suportului in consola:

Bara poate culisa in afara din suport atata timp cat nu sunt montate capetele. Introduceti, asadar, inelele pt. perdea pe bara, iar apoi fixati si capetele decorative. Dupa aceea, se strage surubul ce ancoreaza bara in suport, la loc fix:

Pentru satisfactia muncii binefacute, mai verificati o data cu bula de nivel:

Montarea noii galerii este finalizata, mai e nevoie doar sa vina nevasta-mea cu perdeaua:

Tagged: , ,

§ 3 Responses to Montarea unei galerii pentru perdele

Lasă un comentariu

What’s this?

You are currently reading Montarea unei galerii pentru perdele at temedecasa.

meta